Saturday, February 11, 2012

camping kesatria

assalamualaikum...
jumaat, 9am-bertolak dari kampus ke Tasik Kenyir.around 11 sampai lah.tu pn sebab ada berhenti untuk breakfast. breakfast ditaja oleh uitm oke. terima kasih uitm (:
camping 2days 1night ni diadakan bertujuan untuk "koko" kesatria.first of all rasa macam malas je nak pergi disebabkan date bertindih dengan family day course AD. but, alhamdulillah rezeki kami dapat join family day tu juga sebab date dia dah tunda :D. kehkeh.
back to my story ........
lalalalalalalalalala
ok, straight to de point. pengalaman selama 2hari ni sangat BEST. semua aktiviti kat kenyir adalah first time za buat.kenapa za cakap macam tu? hah,jom skodeng alasan za......
heee

1.water confident.
kali ni za mengaku yang za takut nak berenang.haha.sorry guys.korang salah anggap kat za.actually za rimas dengan jacket keselamatan + kaki yang tak jejak tanah atau batu so what ever yang ada dlm air tu. terkapai-kapai la za sendirian.HAHA.siot je jejaka-jejaka kesat.hampir lemas dibuatnya. tapi enjoy la :D

2.kayak
after that,kami berkayak plak.seriously best.memang za teringin sangat berkayak dari dulu (:  berpartnerkan fizi,dialah jadi mangsa kayuhan za.haha.pity on you fizi.sorry menyusahkan.hee.tapi memang best! dia bawak za ke tempat air terjun. hihi. teruja dengan percikan air terjun tu. nice sangat.

3.memancing
bak kata orang,sambil menyelam minum air :D itulah pun yang jejaka-jejeka kesat, cikgu + en.john buat kat situ. siap bawak joran.haha.betul-betul minat tu memancing.once again,thanks to fizi coz ajar za. hihi. now, i knew basic how to campakkan joran tu :P

4.menaiki bot
mesti korang tak heran kan bila za cakap menaiki bot?bagi za its different cos za naik waktu malam. korang pernah? haha. rasa tenang gila dok tengah2 tasik,kiri kanan hutan ditemani bulan yang sangat cantik lagi terang (: bintang pun banyak :D . rasa nak nanges je tengok keindahan tu semua. only 3 of us atas bot laju tu. huu~~

++ aktiviti adalah seperti jungle trekking yang tak seberapa jungle sangat la. HAHA. buat kecut perut je.just to see air terjun dari bahagian atas. next,karaoke + BBQ. oke, ini sangat membingitkan kerana jam 3 pagi pn mereka tak reti nak tidur lagi -.- . yang paling za tak sangka adalah tinggal di atas house bot. sangat mengagumkan.

thanks to everybody yg banyak memberi tunjuk ajar and bersikap matang dalam camp ini c;

wehhhhh, nak camping camni lagi -.- bila la nak buat lagi kan ? hm. sem depan takde dah. hopes reunion akan datang akan ada lagi la camp macam ni >.< miss you all babes <3









No comments:

Post a Comment