Wednesday, April 18, 2012

cinta kontrak by nurul ain syuhada


novel terbaru dan karya sulung oleh nurul ain syuhada. review za untuk novel ini setelah dikhatam kan semalam adalah.......not bad jelah. 2.5/5. oke? haha. orang cakap 'don't judge a book by it's cover' right? first time tengok cover novel tu pun hati za tak terfikir langsung untuk menyentuhnya. pegang apa lagi? haha. jahat nya za. tapi disebabkan free kan. kawan adik punya so balun jelah. *nah,bahasa utara mai dah. permulaan cerita yang sangat bosan. dengan bahasa kasar tak melambangkan langsung yang watak utama ni seorang perempuan yang solehah, bertudung labuh. agak aneh sikit la ye. but the end, ada la juga yang part-part buat za tersenyum sorang-sorang. hm, za rasa penulis ni pun minat kat Hlovate thats why cara penulisan dia pun hampir sama. look at the cover, its same like novel Ember by bettie (2007). adoii. novel ni juga merupakan salah satu kisah tentang kahwin paksa. hurmmm, macam andai itu takdirnya by siti rosmizah tu. tapi penulisannya sangat berbeza. za lebih prefer untuk andai itu takdirnya (: za juga ada bukak blog someone ni, ramai yang bagi pendapat yang sama. boring~~.  and senarai novel yang terlaris adalah karya siti rosmizah,7 hari mencintaiku, lafazkan khalimah cintamu dan andai itu takdirnya.. see, tak sia-sia za beli novel tu. haha. and M.A.I.D pun tersenarai. wow. nak beli tapi tgk review daripada pembaca novel yang tegar mengatakan tak berapa best. hmm. dah berbelah bagi. baru ingat nak beli. ohh, hampir terlupa. dulu penulis Hlovate juga merupakan salah satu yang menjadi feveret saya. 5 tahun 5 bulan, Aa+Bb. za beli juga. dah lama za tak update dengan karya beliau lagi. hm, nak beli lah yang tersenarai dalam paling laris di pasaran tu. dalam review pun dorang cakap best. weee~~

No comments:

Post a Comment